Datum / čas
Date(s) - 17/05/2025
18:00 - 22:30
Místo konání
364 61 Teplá Klášter 210
Kategorie
TENTOKRÁT NA TÉMA:
Květen – měsíc chřestových lahůdek
aneb
„Májová symfonie chřestu“
REZERVACE MŮŽETE ZAREGISTROVAT NÍŽE NA TÉTO STRÁNCE
MENU ZÁŽITKOVÉ GASTRONOMIE
Nápoj na přivítanou
Chřestové máslo s čerstvým domácím loupáčkem a uzenou solí
Marinovaný křupavý barevný chřest, smažené vejce, majonéza z hnědého másla, maková oplatka, ředkvičky a hrášek
Destinea blanc – Sauvignon
Velut z bílého chřestu, mascarpone, pufovaný ječmen, petrželový olej a křupavý chléb
Riesling Alte Reben – Carl Loewen
Raviola plněná chřestem, tataráček z krevet, holandský krém s estragonem a koral chips
Chardonnay Max Reserva – Errazuriz Chile
Kořeněné kachní prso, pyré z černého kořene, smažený bílý chřest se špenátovým gelem, hrášek, fawa, celozrnný crumble a omáčka z červeného vína
Pinot Noir 2019 – Gustave Lorentz
Vanilkový cheese cake, salátek z bílého chřestu, jahod, levandule a muškátová zmrzlina
PORT FINE RUBY QUINTA DA ROMANEIRA
A pro ty z vás, kteří by si chtěli vyzkoušel připravit si některý pokrm z menu, máte v odkazu níže receptury včetně postupu přípravy. Následují také charakteristiky vín.
<< receptury a charakteristiky vín >>
Pro omezený počet hostů je možné zajistit dopravu z Karlových varů a zpět. Máte li zájem napište to laskavě do poznámky v objednávce.
Máte li zájem o přespání v místě konání akce, uveďte to laskavě v poznámce objednávky.
VŠEM PŘÍJEMNÝ GASTRONOMICKÝ ZÁŽITEK.
Akci pořádá Alan Remeš – ARZO
Pokrmy připravuje Radek Machačka
Executive Chef Savoy Westend Hotel 5*
Na akci spolupracuje STŘEDNÍ ŠKOLA ŽIVNOSTENSKÁ V SOKOLOVĚ
Chřestové máslo s čerstvým domácím loupáčkem a uzenou solí
Marinovaný křupavý barevný chřest, smažené vejce, majonéza z hnědého másla, maková oplatka, ředkvičky a hrášek
Velut z bílého chřestu, mascarpone, pufovaný ječmen, petrželový olej a křupavý chléb
Raviola plněná chřestem, tataráček z krevet, holandský krém s estragonem a koral chips
Kořeněné kachní prso, pyré z černého kořene, smažený bílý chřest se špenátovým gelem, hrášek, fawa, celozrnný crumble a omáčka z červeného vína
Vanilkový cheese cake, salátek z bílého chřestu, jahod, levandule a muškátová zmrzlina
ZÁŽITKOVÁ GASTRONOMIE
GASTRONOMICKÝ VEČER “ ŘEKNI TO DOBRÝM JÍDLEM A DOBRÝM VÍNEM „
Bookings
Rezervace jsou uzavřeny.
Skvělý zážitek pro všechny smysly
Nedávno jsem měla to potěšení zažít večer, který spojil vynikající jídlo, skvělé pití a inspirativní povídání. Už při příchodu mě okouzlila příjemná atmosféra a milá obsluha, která se postarala o to, abych se cítila jako vítaný host.
Jídlo bylo naprosto famózní – pečlivě připravené, s důrazem na čerstvé suroviny a harmonii chutí. Každý chod byl promyšlený do posledního detailu a doplněný výborně sladěným vínem. Každý doušek a sousto bylo malým gurmánským zážitkem.
Nešlo ale jen o jídlo – celý večer byl obohacený zajímavým povídáním. Ať už šlo o příběhy spojené s jednotlivými pokrmy, nebo neformální debatu u sklenky vína, všechno dohromady vytvořilo neopakovatelnou atmosféru.
Odcházela jsem nejen s pocitem sytosti, ale hlavně s nádherným zážitkem, na který budu dlouho vzpomínat. Pokud hledáte místo, kde se snoubí výjimečná gastronomie s nezapomenutelnou atmosférou, rozhodně doporučuji!